Наслов:

ДОСЕГА НАЈДОБРО

кон настапот на македонската филхармонија на „охридско лето“

Издадено на: 17.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18135 | Страна: 11

Програма:
„Стара песна“ од Тома Манчев, Рококо варијации за виолончело и оркестар во D-dur оп. 33 и Симфонија бр. 4 во f-moll од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Анатоли Крстев - виолончело
Забелешка:
кон настапот на Македонската филхармонија на годинешното Охридско лето

Клучни зборови:
1997 Анатоли Крстев Андреј Андреев Македонска филхармонија Охридско лето Петар Илич Чајковски Рококо варијации за виолончело и оркестар во D-dur оп. 33 Симфонија бр. 4 во f-moll Стара песна Стојче Тошевски Тома Манчев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат