Наслов:

СЕПАК…НЕШТО НОВО

кон концертите на македонската филхармонија под диригентство на питер гилберт - дајсон, и на камерниот ансамбл „музикум академикум“

Објавено на: 12.06.1997
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10508 | Страна: 15

Програма:
Предигра Оси од Ралф Воан Вилијамс, концерт за пијано и оркестар број 2 од Сергеј Рахманинов, Енигма варијации од Едвард Елгар, Концерт за виолина и оркестар од Јохан Себастијан Бах, Соната за труба и гудачи од Георг Фридрих Телеман, Барокно кончертино за гудачи и синтисајзер од Димитрије Бужаровски, Мала ноќна музика од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија, Питер Гилберт Дајсон, Камерен ансамбл Музикум Академикум, Алексеј Орловецки, Милан Фирфов, Михајло Куфојанакис, Благој Ангеловски,
Забелешка:
Мак.филхармонија, ансамбл Музикум Академикум

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Милан Фирфов Едвард Елгар Михајло Куфојанакис Благој Ангеловски Владо Чучков 1997 Питер Гилберт Дајсон Волфганг Амадеус Моцарт Камерен ансамбл Музикум Академикум Јохан Себастијан Бах Алексеј Орловецки Димитрије Бужаровски Ралф Воан Вилијамс Сергеј Рахманинов Георг Фридрих Телеман

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат