Наслов:

АВТОГОЛ НА СВОЈ ТЕРЕН

за свечениот концерт на македонската филхармонија во чест на 50-годишнината на сојузот на композиторите на македонија

Издадено на: 23.04.1997
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10468 | Страна: 15

Програма:
Паганофонија од Томе Манчев, Фантазија Корале од Томислав Зографски, Концерт за оркестар од Гоце Коларовски
Учесници:
Македонска филхармонија, Фимчо Муратовски,
Забелешка:
Македонска филхармонија и 50 години СОКОМ

Клучни зборови:
1997 Владо Чучков Гоце Коларовски Македонска филхармонија Томе Манчев Томислав Зографски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат