Наслов:

ВПЕЧАТЛИВА ИГРА

кон годишниот концерт на уленицит на МБУЦ „Илија николовски луј“

Издадено на: 02.04.1997
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 18032 | Страна: 16

Програма:
4 чин од „Заспаната убавица“ од Чајковски, „За непознатиот“ од Вангелис и Болеро од Равел.
Учесници:
Ученици од балетскиот оддел на МБУЦ „Илија Николовски-Луј“
Забелешка:
Кон годишниот концеерт на Учениците од Музичко-балетскиот училишен центар „Илија Николовски-Луј“

Клучни зборови:
1997 Болеро Вангелис Емилија Џипунова За непознатиот Заспаната убавица Равел Ученици од балетскиот оддел на МБУЦ Илија Николовски-Луј Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат