Наслов:

ИМПРЕСИВЕН НАСТАП

кон концертот на македонската филхармонија, дмитри фигин на виолончело и јулиус кар-бартоли диригент

Објавено на: 27.03.1997
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18027 | Страна: 15

Програма:
Увертира „Леонора III“ и Симфонија бр. 8 од Лудвиг ван Бетовен и Рококо варијации за виолончело и оркестар од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јулиус Кар-Бертоли, Германија; Дмитри Фејгин - виолончело, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската Филхармонија во Домот на АРМ, со гостите Димитри Фејгин, виолончело, од Русија и Јулиус Кар-Бертоли, диригент од Германија

Клучни зборови:
Јулиус Кар Бертоли Дмитри Фејгин Увертира Леонора III Рококо варијации за виолончело и оркестар Лудвиг ван Бетовен Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 8 Македонска филхармонија Костадин Костадиновски 1997

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат