Наслов:

ВРВЕН ДОСТРЕЛ НА БИТОЛСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР

кон симфонискиот концерт на битолскиот камерен оркестар

Објавено на: 19.03.1997
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18018 | Страна: 17

Програма:
Увертира од операта „Багдадски калиф“ од Франсоа Адриен Боалдје, Анданте и рондо унгарезе оп. 35 од Карл Марија фон Вебер и Симфонија бр. 40 во g-moll од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Битолски камерен оркестар; диригент: Андреј Андреев, Бугарија; Љупчо Соколов - виола
Забелешка:
Кон симфонискиот концерт на Битолскиот камерен оркестар минатата седмица во Битола

Клучни зборови:
Костадин Костадиновски Љупчо Соколов Андреј Андреев 1997 Битолски камерен оркестар Увертира од операта Багдадски калиф Франсоа Адриен Боалдје Анданте и рондо унгарезе оп. 35 Симфонија бр. 40 во g-moll Волфганг Амадеус Моцарт Карл Марија фон Вебер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат