Наслов:

СИЛНИ И ОПТИМИСТИЧКИ РЕЗУЛТАТИ

за концертите на младите: љубиша кировски виолина, во уметничката галерија и живко фирфов - виолончело, во салата на фму

Објавено на: 19.03.1997
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10438 | Страна: 15

Програма:
Шест сонати од Ежен Исаи, Соната опус 6 од Самјуел Барбер, Соната опус 69 од Лудвиг Ван Бетовен, Соната опус 38 од Јоханес Брамс
Учесници:
Љубиша Кировски, Живко Фирфов
Забелешка:
Љ. Кировски, Ж. Фирфов

Клучни зборови:
Јоханес Брамс Живко Фирфов Ежен Исаи Љубиша Кировски 1997 Самјуел Барбер Владо Чучков Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат