Наслов:

РАЗЛИЧНИ КВАЛИТАТИВНИ ВРЕДНОСТИ

кон спектаклот „ѕвездениот миг на балетот“

Објавено на: 19.03.1997
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 18018 | Страна: 15

Програма:
Балетски спектакл „Ѕвездениот миг на балетот“ - балетски минијатури од делата на Љубомир Бранѓолица
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Дилјана Никифорова, Јасен Волчанов
Забелешка:
кон спектаклот „Ѕвездениот миг на балетот“ во кој настапија првенците Зорица Пуровска и Зоран Велевскки, како и првенците од Софискиот балет

Клучни зборови:
Емилија Џипунова Зоица Пуровска Зоран Велевски 1997 Ѕвездениот миг на балетот Дилјана Никифорова Јасен Волчанов Љубомир Бранѓолица

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат