Наслов:

ДВА КОНЦЕРТА-РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ

кон концертите на македонската филхармонија со диригентите чое јонг хо и николај алексеев и солистите сан јанг ким (флејта) и дарко костовски (пијано)

Издадено на: 26.02.1997
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10420 | Страна: 15

Програма:
Симфонија во Ха мол од Франц Шуберт, Кончертино за флејта и оркестар од К. Шеминад, Соло концерт за флејта бр. 6 од Ј. Демерсман, Концерт за пијано и оркестар од Петар Илич Чајковски, Симфонија бр. 2 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија, Чое Јонг Хо, Николај Алексеев, Санг Јанг Ким, Дарко Костовски

Клучни зборови:
1997 Владо Чучков Дарко Костовски Ј. Демерсман Јоханес Брамс К. Шеминад Македонска филхармонија Николај Алексеев Петар Илич Чајковски Санг Јанг Ким Франц Шуберт Чое Јонг Хо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат