Наслов:

И…СЕ Е МОЖНО

за концертот на македонската филхармонија под диригентско водство на андреј андреев - бугарија

Издадено на: 29.01.1997
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10396 | Страна: 15

Програма:
Шпанија од Емануел Шабрие, Концерт за пијано и оркестар број 2 од Камиј Сен Санс, Суита Лабин и Дојрана од Трајко Прокопиев
Учесници:
Македонска филхармонија, Андреј Андреев, Катерина Гелебешева Костадинова
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
1997 Андреј Андреев Владо Чучков Емануел Шабрие Камиј Сен-Санс Катерина Гелебешева Костадинова Македонска филхармонија Трајко Прокопие

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат