Наслов:

ЗРЕЛА МЛАДОСТ

кон концертот на операта при мнт, диригент саша николовски ѓумар

Издадено на: 17.01.1997
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17957 | Страна: 11

Програма:
Предигра кон операта „Моќ на судбината“ од Џузепе Верди, фрагмент од операта „Лучија ди Ламермур“ од Гаетано Доницети, Радецки марш од Јохан Штраус и др.
Учесници:
Опера на МНТ; диригент: Вања Николовски-Ѓумар; солисти: Славица Петровска, Ирена Кавкалевска, Никола Китановски, Оливер Њего, Михајло Арсенски, Војкан Јовановиќ, Милена Китиќ, Елена Чавдарова
Забелешка:
кон концертот на Операта при ММНТ, Скопје, со домашни и странски солисти, диригент Вања Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
1997 Бојан Ортаков Вања Николовски Ѓумар Војкан Јовановиќ Гаетано Доницети Елена Чавдарова Ирена Кавкалевска Јохан Штраус Лучија ди Ламермур Милена Китиќ Михајло Арсенски Никола Китановски Оливер Њего Опера на МНТ Предигра кон операта Моќ на судбината Радецки марш Славица Петровска Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат