Наслов:

ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ КОНТАКТИ

за концертите на пијанистката ања алексеева и на мф, солист динос мастројанис, диригент владимир алтшулер

Издадено на: 18.12.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10362 | Страна: 15

Програма:
Соната бр. 2 од Сергеј Рахманинов, Сериозни варијации од Феликс Менделсон, Соната во Ге дур од Јозеф Хајдн, Анданте спианато и Голема брилијантна полонеза од Фредерик Шопен, Шест пиеси од Сергеј Прокофјев, Предигра Руслан и Људмила од Михаил Глинка, Концерт за пијано и оркестар од Арам Хачатурјан, Трета симфонија од Лудвиг Ван Бетовен
Учесници:
Ања Алексеева, Македонска филхармонија, Динос Мастројанис, Владимир Алтшулер

Клучни зборови:
1996 Ања Алексеева Арам Хачатурјан Владимир Алтшулер Владо Чучков Динос Мастројанис Јозеф Хајдн Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Михаил Глинка Сергеј Прокофјев Сергеј Рахманинов Феликс Менделсон Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат