Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ КАКО РАЗГОВОР СО ПУБЛИКАТА

гостувања - ливие прунару - виолина и лорена тоцу - пијано, „интерфест“

Издадено на: 25.10.1996
Автор: Т. Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 17875 | Страна: 11

Програма:
Соната бр. 3 во D-dur од Леклер, Соната оп. 18 од Рихард Штраус и Соната од Бетовен.
Учесници:
Ливиу Прунару - виолина, Романија; Лорена Тецу - пијано, Романија
Забелешка:
Заврши Скопје џез фестивал `96

Клучни зборови:
1996 Бабамова Бетовен Интерфест Леклер Ливиу Прунару Лорена Тецу Рихард Штраус Соната Соната бр. 3 во D-dur Соната оп. 18

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат