Наслов:

ПРЕСТИЖНА МЕШАНИЦА

СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Објавено на: 24.10.1996
Автор: Петар Станоевски
Периодика: Вечер
Број: 10315 | Страна: 15

Учесници:
Реј Чарлс, Хауард Џонсон, Њујоршко џез трио, Џон Медески, Реј Андерсон, Рој Кемпбел, Рој Хаургрув, Бени Гилсон, Рабих Абу Калил, Џое Завинул, Тито Пуенте, Јоланда Дукс,

Клучни зборови:
Рој Хаургрув Бени Гилсон Рабих Абу Калил Петар Станоевски Џое Завинул Реј Чарлс Тито Пуенте 1996 Јоланда Дукс Хауард Џонсон Њујоршко џез трио Џон Медески Реј Андерсон Рој Кемпбел

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат