Наслов:

СТАНДАРДНО-НЕ ОСОБЕНО ИНТЕРЕСНО

за концертот на мф со гостите од јужна кореја - диригентот чое јонг хо и пианистката шин јунг вун

Издадено на: 23.10.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10314 | Страна: 15

Програма:
Предигра Крадливата страчка од Џоакино Росини, Концерт за пијано и оркестар број 3 од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Македонска Филхармонија, Чое Јонг Хо, Шин Јунг Вун
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
1996 Владо Чучков Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Чое Јонг Хо Џоакино Росини Шин Јунг Вун

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат