Наслов:

ФИЛХАРМОНИЈА ШТО ВИ Е?

кон концертот на мф во скопје, на отворањето на новата сезона

Издадено на: 16.10.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10308 | Страна: 15

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во Де дур од Јоханес Брамс, Симфонија бр. 5 од Дмитри Шостакович
Учесници:
Македонска филхармонија, Андреј Андреев, Вадим Бродски

Клучни зборови:
1996 Андреј Андреев Вадим Бродски Владо Чучков Дмитри Шостакович Јоханес Брамс Македонска филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат