Наслов:

ВПЕЧАТЛИВИ ВОКАЛНИ ИЗВЕДБИ

по настапот на женскиот младински хор „рустико“ и билјана јовановска јакимовска на „охридско лето“

Издадено на: 22.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17811 | Страна: 9

Програма:
„Етнографофонија“ од Ристо Аврамовски и Миса „Криола“ од Ариел Рамирез; Дела од Скарлати, Перголези, Глук, Марчело, Григ, Рахманинов, Чајковски и Шуберт.
Учесници:
Женски младински хор „Рустико“; Билјана Јовановска-Јакимовска - сопран; Татјана Огнановска - пијано
Забелешка:
Тома Прошев

Клучни зборови:
1996 Ариел Рамирез Билјана Јовановска-Јакимовска Глук Григ Етнографофонија Женски младински хор Рустико Марко Коловски Марчело Миса Криола Охридско лето Перголези Рахманинов Ристо Аврамовски Скарлати Татјана Огнановска Чајковски Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат