Наслов:

ФИДАНКА НА СЛАВНАТА БУКУРЕШТАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

камерен ансамбл „георге енеску“

Објавено на: 21.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17810 | Страна: 11

Програма:
Дивертименто во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина, пијано и гудачи од Феликс Менделсон, Серенада за гудачи во E-dur од Антонин Дворжак и Три пиеси за гудачи од Константин Силвестри.
Учесници:
Камерен ансамбл „Георге Енеску“, Романија; Анда Петрович - виолина; Николас Ликарет - пијано
Забелешка:
По настапот на Женскиот младински хор „Рустико“ и Билјана Јовановска-Јакимовска - сопран на „Охридско лето“

Клучни зборови:
Серенада за гудачи во E-dur Марко Коловски 1996 Анда Петрович Три пиеси за гудачи Волфганг Амадеус Моцарт Камерен ансамбл Георге Енеску Феликс Менделсон Николас Ликарет Антонин Дворжак пијано и гудачи Концерт за виолина Дивертименто во D-dur Константин Силвестри

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат