Наслов:

ЗАВИДНА ИЗВЕДУВАЧКА ТЕХНИКА

кон концертот на симон трпчески

Објавено на: 14.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17803 | Страна: 12

Програма:
Симфониски етиди во форма на варијации оп. 13 од Роберт Шуман, Соната бр. 2 во b-moll оп. 36 од Сергеј Рахмањинов и Соната бр. 7 во B-dur оп. 83 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Симон Трпчески - пијано
Забелешка:
Камерен ансамбл „Георге Енеску“

Клучни зборови:
Марко Коловски Симон Трпчески 1996 Симфониски етиди во форма на варијации оп. 13 Соната бр. 2 во b-moll оп. 36 Соната бр. 7 во B-dur оп. 83 Роберт Шуман Сергеј Прокофјев Охридско лето Сергеј Рахмањинов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат