Наслов:

ИЛУЗИЈА НА БАРОКНА ВЕЧЕР

по настапот на софи булен и фреди ешелберже

Издадено на: 14.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17803 | Страна: 12

Програма:
Прелудиум за чембало од Луј Купрен, Барокни арии од Мишел Ламбер и Суита за чембало од Жан Анри Д'Англебер.
Учесници:
Софи Булен - сопран, Франција; Фреди Ешелберже - чембало, Франција
Забелешка:
Кон концертот на Симон Трпчески

Клучни зборови:
1996 Барокни арии Жан Анри Д'Англебер Луј Купрен Марко Коловски Мишел Ламбер Охридско лето Прелудиум за чембало Софи Булен Суита за чембало Фреди Ешелберже

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат