Наслов:

УБАВ И СОЧЕН ТОН

по настапот на ксенија јанковиќ во „света софија“ на „охридско лето“

Објавено на: 07.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17796 | Страна: 12

Програма:
Адаџо од Токата во C-dur од Јохан Себастијан Бах, Соната за виолончело и пијано во A-dur од Цезар Франк, Прелудиум, арија и рондо од Душан Радиќ и Италијанска суита од Игор Стравински.
Учесници:
Ксенија Јанковиќ - виолончело; Рита Кинка - пијано
Забелешка:
По концертите на Нен Хјуз - мецосопран и „Бакфарк консорт“ на „Охридско лето“

Клучни зборови:
Марко Коловски 1996 Јохан Себастијан Бах Адаџо од Токата во C-dur Прелудиум Соната за виолончело и пијано во A-dur Игор Стравински арија и рондо Цезар Франк Душан Радиќ Охридско лето Италијанска суита Ксенија Јанковиќ Рита Кинка

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат