Наслов:

НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

кон настапите на гудачкиот квинтет „цирих“ и на Младинскиот камерен оркестар

Издадено на: 06.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17795 | Страна: 7

Програма:
Гудачки квинтет оп. 88 во C-dur од Михаел Хајдн, Квартет за обоа и гудачко трио во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Гудачки квинтет оп. 111 во G-dur од Јоханес Брамс; Концерт за виолончело и гудачи во G-dur од Антонио Вивалди, Концерт за виолина и оркестар во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Суита за камерен оркестар од Томислав Зографски, Антички танци и арии од Оторино Респиги и Суита „Сент Пол“ од Густав Холет.
Учесници:
Гудачки квинтет „Цирих“; Мелина Тодоровска - обоа; Младински камерен оркестар; диригент: Мирослав Спасов; Александар Кузмановски - виолончело; Сања Шуплевска - виолина
Забелешка:
По настапот на Ксенија Јанковиќ во „Св. Софија“, во рамките на „Охридско лето `96“

Клучни зборови:
1996 Александар Кузмановски Антички танци и арии Антонио Вивалди Волфганг Амадеус Моцарт Гудачки квинтет оп. 111 во G-dur Гудачки квинтет оп. 88 во C-dur Гудачки квинтет Цирих Густав Холет Јоханес Брамс Квартет за обоа и гудачко трио во F-dur Концерт за виолина и оркестар во A-dur Концерт за виолончело и гудачи во G-dur Марко Коловски Мелина Тодоровска Мирослав Спасов Михаел Хајдн Младински камерен оркестар Оторино Респиги Охридско лето Сања Шуплевска Суита за камерен оркестар Суита Сент Пол Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат