Наслов:

ПРЕЦИЗНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

кон концертот на гудачкиот оркестар „душан сковран“ на „охридско лето“

Објавено на: 01.08.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17791 | Страна: 9

Програма:
Концерт за две виолини и оркестар во d-moll од Јохан Себастијан Бах и Дивертименто за флејта и гудачи оп. 69 од Властимир Николовски.
Учесници:
Гудачки оркестар „Душан Сковран“, Србија; диригент: Александар Павловиќ; Гордана Матијевиќ-Недељковиќ - виолина; Билјана Китановиќ - виолина; Никола Атанасов - флејта
Забелешка:
Кон настапите на Гудачкиот квинтет „Цирих“ и на Младинскиот камерен оркестар

Клучни зборови:
Билјана Китановиќ Јохан Себастијан Бах Дивертименто за флејта и гудачи оп. 69 Властимир Николовски Александар Павловиќ Охридско лето Никола Атанасов Концерт за две виолини и оркестар во d-moll Марко Коловски 1996 Гудачки оркестар Душан Сковран Гордана Матијевиќ-Недељковиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат