Наслов:

ИЗВОНРЕДНИ ИЗВЕДУВАЧИ

кон концертот на камерниот оркестар „георге енеску“ на „охридско лето“

Објавено на: 31.07.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17790 | Страна: 10

Програма:
Дивертименто во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина, пијано и гудачи во d-moll од Феликс Менделсон, Серенада за гудачи во E-dur од Антонин Дворжак и Три пиеси за гудачи од Константин Силвестри.
Учесници:
Камерен оркестар „Георге Енеску“, Романија; диригент: Кристијан Мандеал; Николае Ликарет - пијано; Анда Петрович - виолина
Забелешка:
Кон концертот на белградскиот гудачки оркестар „Душан Сковран“ на „Охридско лето `96“

Клучни зборови:
1996 Камерен оркестар Георге Енеску Волфганг Амадеус Моцарт Кристијан Мандеал Феликс Менделсон Николае Ликарет Антонин Дворжак Анда Петрович Охридско лето пијано и гудачи во d-moll Концерт за виолина Три пиеси за гудачи Дивертименто во D-dur Константин Силвестри Серенада за гудачи во E-dur Марко Коловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат