Наслов:

ФАСЦИНАНТНА ПРЕЦИЗНОСТ

„Охридско лето `96“

Објавено на: 30.07.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Концерт за две виолини и оркестар во Де мол од Јохан Себастијан Бах, Дивертиментото за флејта и гудачи оп. 69 од Властимир Николовски, Гудачки секстет „Преобразена ноќ“ оп. 4 од Арнолд Шенберг,
Учесници:
Белградски гудачки оркестар „Душан Сковран“, Гордана Матијевиќ - Недељковиќ, Билјана Китановиќ, Александар Павловиќ, Никола Атанасов
Забелешка:
„Охридско лето `96“

Клучни зборови:
Арнолд Шенберг Гудачки секстет Преобразена ноќ оп. 4 Охридско лето Никола Атанасов Концерт за две виолини и оркестар во d-moll Марко Коловски 1996 Гордана Матијевиќ-Недељковиќ Билјана Китановиќ Јохан Себастијан Бах Дивертименто за флејта и гудачи оп. 69 Властимир Николовски Македонско радио Александар Павловиќ Белградски гудачки оркестар Душан Сковран

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат