Наслов:

СИМПАТИИ ЗА КОМПАКТНАТА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

ко концертот на триото „лоренц“, „охридско лето“

Издадено на: 24.07.1996
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17783 | Страна: 13

Програма:
Трио бр. 4 оп. 90 во e-moll од Антонин Дворжак, Експресии од Лојзе Лебич и Трио оп. 67 во e-moll од Дмитри Шостакович.
Учесници:
Трио „Лоренц“, Словенија
Забелешка:
кон концертот на Камерниот оркестар „Георг Енеску“ (Романија) на „Охридско лето `96“

Клучни зборови:
1996 Антонин Дворжак Дмитри Шостакович Експресии Лојзе Лебич Охридско лето Стојче Тошевски Трио бр. 4 оп. 90 во e-moll Трио Лоренц Трио оп. 67 во e-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат