Наслов:

ИЗВОРЕДНИ МУЗИЧАРИ

кон концертот на „амати“ квартетот на „охридско лето“

Објавено на: 18.07.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17777 | Страна: 9

Програма:
Волфганг амадеус Моцарт – Квартет КВ 421, Карел Шинамовски – Квартет оп 56 бр 2, Франц Шуберт Квартет Д 810
Учесници:
Амати квартет, Клаудиус Херман, Вили Цимерман, Катарина Новротек, Николас Корти
Забелешка:
Секс пистолс во Љубљана

Клучни зборови:
Карел Шинамовски – Квартет оп 56 бр 2 Франц Шуберт Квартет Д 81 Марко Коловски Клаудиус Херман 1996 Амати квартет Вили Цимерман Катарина Новротек Николас Корти Волфганг амадеус Моцарт – Квартет КВ 421

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат