Наслов:

СПЕКТАКУЛАРНО И РАЗИГРАНО

кон свеченото отворање на „охридско лето“ и претставата „корсар“

Објавено на: 17.07.1996
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 17776 | Страна: 13

Програма:
Балет „Корсар“ од Адам и Делиб.
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Тања Вујисиќ-Тодоровска, Драган Пандилов, Мијалкова, Кипровска, Крстеска, Пангова, Станковиќ, Челебиќ, Хусеин, Ристовски; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
по концертот на „Амати“ квартет на „Охридско лето“

Клучни зборови:
Драган Пандилов Емилија Џипунова Тања Вујисиќ-Тодоровска Томислав Шопов 1996 Станковиќ Адам Охридско лето Корсар Зоица Пуровска Мијалкова Зоран Велевски Крстеска Делиб Пангова Хусеин Ристовски Кипровска Челебиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат