Наслов:

КОРЕКТНА ИЗВЕДБА НА ТВРД ЗАЛАК

кон концертот на хорот на МРТ на „охридско лето“

Објавено на: 17.07.1996
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17776 | Страна: 13

Програма:
„Литургија по Св. Јован Златоуст“ од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Хор на МРТ; диригент: Даринка Матиќ-Маровиќ, Србија
Забелешка:
кон свеченото оторање на „Охридско лето“ и претставата „Корсар“ во кореографија и режија на Димитриј Брјанцев, во „Долни сарај“

Клучни зборови:
Марко Коловски Хор на МРТ 1996 Охридско лето Сергеј Рахмањинов Даринка Матиќ-Маровиќ Литургија по св. Јован Златоуст

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат