Наслов:

ИМПРЕСИВНИ ИЗВЕДБИ

концерт на македонската филхармонија со студенти од фму

Издадено на: 04.07.1996
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17763 | Страна: 9

Програма:
Предигра кон операта „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, Прв став од Концертот за кларинет и оркестар во A-dur од Вофлганг Амадеус Моцарт и Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во A-dur од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригенти: Перо Петровски, Борјан Цанев; Студенти од ФМУ Скопје: Бранко Павловски - кларинет; Калина Мрмевска - пијано
Забелешка:
Орбитал

Клучни зборови:
1996 Борјан Цанев Бранко Павловски Вофлганг Амадеус Моцарт Драго Јаневски Калина Мрмевска Карл Марија фон Вебер Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во A-dur Концертот за кларинет и оркестар во A-dur Македонска филхармонија Перо Петровски Предигра кон операта Волшебниот стрелец Студенти од ФМУ Скопје Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат