Наслов:

РЕВИЈА НА ТАЛЕНТИ

кон симфонискиот концерт на македонската филхармонија со ученици од музичките училишта од македонија

Издадено на: 21.06.1996
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17749 | Страна: 9

Програма:
Дела од Моцарт, Брух, Бах, Вебер, Шуман, Бетовен, Верди, Лало, Григ и др.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ле Фи Фи; Ученици од музички училишта во Македонија
Забелешка:
Концерт на симфонискиот оркестар на Македонската филхармонија со студентит на Факултетот за музичка уметност во Скопје

Клучни зборови:
1996 Бах Бетовен Брух Вебер Верди Григ Драго Јаневски Лало Ле Фи Фи Македонска филхармонија Моцарт Ученици од музички училишта во Македонија Шуман

Оригинален извадок: