Наслов:

ПОПУЛАРНА ПРОГРАМА

концерт на македонската филхармонија, сретен крстиќ на виолина, диригент андреј борејко

Објавено на: 05.06.1996
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17734 | Страна: 16

Програма:
Предигра-фантазија „Ромео и Јулија“ и Италијанско капричо од Петар Илич Чајковски, Цигански напеви и Концертна фантазија на теми од операта „Кармен“ од Пабло Сарасате и Три танци за оркестар од Хенрик Горецки.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Андреј Борејко, Полска; Сретен Крстиќ - виолина, Германија
Забелешка:
Кон премиерната изведба на суитата „Приказн“ од Јосеф Сук, на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
Петар Илич Чајковски Три танци за оркестар Пабло Сарасате Хенрик Горецки Македонска филхармонија Италијанско капричо Драго Јаневски Цигански напеви Сретен Крстиќ 1996 Андреј Борејко Предигра-фантазија Ромео и Јулија Концертна фантазија на теми од операта Кармен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат