Наслов:

БОГАТА ЗВУЧНОСТ

кон операта „аида“ од ѓузепе верди

Издадено на: 05.06.1996
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17734 | Страна: 16

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Клаудија Тереза Слупска, Владимир Шчербаков, Ирина Привратска, Владимир Ермаков, Иван Томашев, Војкан Јовановиќ; диригент: Миријам Менцова, Чешка
Забелешка:
Концерт на Македонската фулхармонија, гости Сретен Крстиќ (Германија) - виолина, диригент Андреј Борејко (Полска)

Клучни зборови:
1996 Аида Владимир Ермаков Владимир Шчербаков Војкан Јовановиќ Драго Јаневски Иван Томашев Ирина Привратска Клаудија Тереза Слупска Мајски оперски вечери Миријам Менцова Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат