Наслов:

ВИРТУОЗНО ФИНАЛЕ

кон концертот на елена мисиркова лоза во домот на арм во скопје

Издадено на: 04.06.1996
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 17733 | Страна: 10

Програма:
Импромпти оп. 36 и оп. 51, Скерцо оп. 39 и Полонеза оп. 53 од Фредерик Шопен, Три лирски прелудии оп. 38 од Властимир Николовски и Варијации на тема од Корели од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Елена Мисиркова-Лоза - пијано
Забелешка:
Кон операта „Аида“ од Ѓузепе Верди

Клучни зборови:
1996 Варијации на тема од Корели Викторија Коларовска-Гмирја Властимир Николовски Елена Мисиркова-Лоза Импромпти оп. 36 Импромпти оп. 51 Полонеза оп. 53 Сергеј Рахмањинов Скерцо оп. 39 Три лирски прелудии оп. 38 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат