Наслов:

ДАЛИ ТАКОВ ПОЧЕТОК?

МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Издадено на: 21.05.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10182 | Страна: 15

Програма:
Кармина Бурана од Карл Орф, Норма од Винченцо Белини
Учесници:
Македонска опера, Александар Лековски, Радмила Бакочевиќ, Дубравка Зубовиќ, Џејмс Мек Креј, Војкан Јовановиќ, Ангел Шурев

Клучни зборови:
1996 Александар Лековски Ангел Шурев Винченцо Белини Владо Чучков Војкан Јовановиќ Дубравка Зубовиќ Карл Орф Македонска опера Радмила Бакочевиќ Џејмс Мек Креј

Оригинален извадок: