Наслов:

ЗРЕЛИ УМЕТНИЧКИ ПЛОДОВИ

по концертот на Оркестарот на ФМУ во Домот на Армијата

Издадено на: 25.04.1996
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17695 | Страна: 16

Програма:
Увертира од „Розамунда од Кипар“ од Франц Шуберт, Концерт за виолина и оркестар оп. 14 бр. 1 во fis-moll од Хенрик Виењавски и Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во f-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Оркестар на ФМУ; диригент: Фимчо Муратовски; Љубиша Кировски - виолина; Хајди Елзесер - пијано
Забелешка:
кон концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Жан Ив Годен од Франција, со пијанистот Кемал Гекиќ од СР Југославија

Клучни зборови:
1996 Бојан Ортаков Концерт за виолина и оркестар оп. 14 бр. 1 во fis-moll Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во f-moll Љубиша Кировски Оркестар на ФМУ Розамунда од Кипар Увертира Фимчо Муратовски Франц Шуберт Фредерик Шопен Хајди Елзесер Хенрик Виењавски

Оригинален извадок: