Наслов:

ПРАЗНИЧНО И ПОЛЕТНО

по повод велигденскиот концерт на македонскат филхармонија

Издадено на: 20.04.1996
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17693 | Страна: 10

Програма:
Делови од „Златоустова литургија“ од Атанас Бадев и Симфонија бр. 2 во c-moll од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Академски хор „Обилиќ“, Србија; диригент: Даринка Матиќ-Маровиќ, Србија; Марија Муратовска-Наумовска - сопран; Милка Ефтимова - алт
Забелешка:
кон концертот на Оркестарот на ФМУ во Домот на Армијата

Клучни зборови:
1996 Академски хор Обилиќ Ангел Шурев Атанас Бадев Густав Малер Даринка Матиќ-Маровиќ Драго Јаневски Златоустова литургија Македонска филхармонија Марија Муратовска-Наумовска Милка Ефтимова Симфонија бр. 2 во c-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат