Наслов:

ПОТРАГА ПО НЕДОФАТЛИВОТО

кон годишниот концерт на учениците од мбуц „илија николовски луј“ од скопје

Објавено на: 17.04.1996
Автор: Љубомир.Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 10155 | Страна: 15

Програма:
фрагмент од лабин и Дојрана од Трајко Прокопиев, фрагмент од „Одблесок“ од Љубомир Бранѓолица, Ситна Лиса од Пеце Атанасовски, фрагмент од Македонска повест од Глигор Смокварски, фрагмент од Корсар од Е. Дриго, фрагмент од Дон Кихот од Л. Минкус, втор чин од Жизел од Адолф Адам,
Учесници:
Ученици од МБУЦ Илија Николовски Луј
Забелешка:
за концерт на МБУЦ

Клучни зборови:
Глигор Смокварски Адолф Адам 1996 Пеце Атанасовски Е. Дриго Л. Минкус Љубомир Бранѓолица Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат