Наслов:

ИНТЕРЕСНИ УМЕТНИЧКИ ДОПИРИ

за гостувањето на оперски пејачи од тирана и за концерите на влатко везенковски обоа и томислав димов - виолина

Издадено на: 16.04.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10154 | Страна: 13

Програма:
Риголето од Џузепе Верди, дела од Хајдн, Бетовен, Ортаков, Шосон, Брамс
Учесници:
Македонска опера, Андријан Џема, Марија Лека, Имер Каца, Ирена Кавкалевска, Влатко Везенковски, Томислав Димов,

Клучни зборови:
1996 Андријан Џема Бетовен Брамс Владо Чучков Влатко Везенковски Имер Каца Ирена Кавкалевска Македонска опера Марија Лека Ортаков Томислав Димов Хајдн Џузепе Верди Шосон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат