Наслов:

ИЗОБИЛСТВО ОД КВАЛИТЕТ


Издадено на: 03.04.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10144 | Страна: 17

Програма:
Крајслеријана од Шуман, Кармен од Жорж Бизе, Пролетна соната од Лудвиг ван Бетовен, Соната во ге мол од Клод Дебиси, Рапсодија од Томислав Зографски, Цигански напеви оп. 20 од Пабло Сарасате.
Учесници:
Жени Захариева, Војкан Јовановиќ, Весна Гиновска Илкова, Македонска опера, Олег Кондратенко

Клучни зборови:
1996 Весна Гиновска-Илкова Владо Чучков Војкан Јовановиќ Жени Захариева Жорж Бизе Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Македонска опера Олег Кондратенко Пабло Сарасате Роберт Шуман Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат