Наслов:

ИНТЕРЕСНИ СОЗВУЧЈА НЕСЕКОЈДНЕВЕН СОСТАВ

за концертот на квартетот „туше“ од франција

Објавено на: 21.03.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10133 | Страна: 16

Програма:
Камбани од Гоце Коларовски, Соната за две пијана и удиралки, Сенка од Винко Глобокар, Сеќавања и Суита Скарамуш од Даријус Мијо
Учесници:
Квартет „Туше“, Стела Слејанска, Колет Ферние, Вили Кокија, Гастон Силвестер

Клучни зборови:
Гастон Силвестер Владо Чучков Стела Слејанска Дариус Мијо Винко Глобокар Гоце Коларовски Колет Ферние 1996 Квартет „Туше“ Вили Кокија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат