Наслов:

МАКЕДОНСКА ВЕЧЕР ВО БОН

по гостувањето на камерниот оркестар на мрт во германија

Издадено на: 14.03.1996
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17653 | Страна: 9

Програма:
Концерт за две пијана и оркестар во c-moll од Јохан Себастијан Бах, Мадригали од Стојче Тошевски, Едноставна симфонија од Бенџамин Бритн и Поступано оро и Симфонија од Ристо Аврамовски.
Учесници:
Камерен оркестар на МРТ; диригент: Ангел Шурев; Дарко Костовски - пијано; Илинка Манова - пијано; Марија Муратовска - сопран
Забелешка:
Херби Хенкок

Клучни зборови:
‚ Симфонија 1996 Ангел Шурев Бенџамин Бритн Дарко Костовски Едноставна симфонија Илинка Манова Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на МРТ Концерт за две пијана и оркестар во c-moll Мадригали Марија Муратовска Поступано оро Ристо Аврамовски Стојче Тошевски

Оригинален извадок: