Наслов:

БЕЗ ПОДЛАБОКА КОНЦЕПЦИЈА

за гостувањето на балетската трупа open roud во универзалната сала

Издадено на: 14.02.1996
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 10102 | Страна: 11

Програма:
Жизел од Адолф Адам, Дон Кихот пд Лео Минкус, Елисавета од Зоран Ериќ, Дамата со камелии од Џузепе Верди, Божествена љубпв од Мануел де Фалја, Самспоновиот пад од Камиј Сен Санс.
Учесници:
Балетска група Отворен пат,
Забелешка:
балетска трупа Open roud

Клучни зборови:
1996 Адолф Адам Зоран Ериќ Камиј Сен-Санс Лео Минкус Лидија Пилипенко Љубомир Бранѓолица Мануел де Фалја Отворен пат Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат