Наслов:

ВИСОКА ИЗВЕДУВАЧКА КУЛТУРА

за гостувањето на француското дио валери емар - виолончело и паскал годар - пијано

Издадено на: 24.01.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10084 | Страна: 11

Програма:
Соната за виолончело и пијано опус 5 од Лудвиг ван Бетовен, Соната во ге мол од Сергеј Рахманинов, Славењето на Христа од Оливие Месијан, Соната број 4 од Золтан Кодаи
Учесници:
Валери Емар – виолончело, Паскал Годар – пијано,
Забелешка:
француско дуо В.Емарк и П.Годар

Клучни зборови:
1996 Валери Емар – виолончело Золтан Кодаи Лудвиг ван Бетовен Оливие Месијан Паскал Годар – пијано Сергеј Рахманинов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат