Наслов:

ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА


Издадено на: 03.01.1996
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10066 | Страна: 11

Програма:
„Тоска“ од Ѓакомо Пучини, Концерт за виолина и оркестар во Де дур од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за две пијана од Јохан Себатијан Бах, Концерт за четири виолини опус 3 број 10 од Антонио Вивалди, Четири Каприча од Николо Паганини, Празнична предигра од Дмитри Шостакович, Сидел фидел од Андерсон, Игра на сабјите од Арам Хачатурјан, Суита од операта Кармен од Жорж Бизе,
Учесници:
Македонска опера, Александар Лековски, Владимир Јермаков, Марија Кристина Фини, Маурицио Грацијани, Марко Јосифовски, Јасна Аврамовска, Ганка Цветанова, Сихана Бадивуку, Весна Шуплевска, Олег Кондратенко, Камерен оркестар на МРТ, Ан гел Шурев, Македонска филхармонија, Вјачеслав Блинов, Александар Подболотов, Леонид Пејсахов, Васил Атанасов,

Клучни зборови:
1996 Александар Лековски Александар Подболотов Ан гел Шурев Антонио Вивалди Арам Хачатурјан Васил Атанасов Весна Шуплевска Вјачеслав Блинов Владимир Јермаков Владо Чучков. Македонска опера Волфганг Амадеус Моцарт Ганка Цветанова Дмитри Шостакович Жорж Бизе Јасна Аврамовска Јохан Себатијан Бах Камерен оркестар на МРТ Леонид Пејсахов Македонска филхармонија Марија Кристина Фини Марко Јосифовски Маурицио Грацијани Николо Паганини Олег Кондратенко Сихана Бадивуку Џакомо Пучини

Оригинален извадок: