Наслов:

ПРЕЦИЗНО И ОСМИСЛЕНО

кон свечениот концерт по повод 50 годишниот јубилеј на МБУЦ

Објавено на: 19.12.1995
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 17571 | Страна: 9

Програма:
Фрагменти од балетите „Жизел“ и „Корсар“ од Адам, „Болеро“ од Равел и др.
Учесници:
некогашни ученици од балетскиот оддел на МБУЦ
Забелешка:
за свечен концерт по повод 50 години МБУЦ Илија Николовски-Луј

Клучни зборови:
Емилија Џипунова Жизел Равел Болеро 1995 МБУЦ Илија Николовски Луј Адам Корсар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат