Наслов:

ИЗВЕДУВАЧКА КОНЦЕНТРАЦИЈА

за свечениот концерт на македонската филхармонија, диригент вероника дударова, солист на виолина михајло куфојанакис

Објавено на: 29.11.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10038 | Страна: 11

Програма:
Стара песна од Томе Манчев, Поема од Клод Шосон, Интродукција и рондо капричиозо од Камиј Сен-Санс, Симфонија бр. 6 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија, Вероника Дударова, Михајло Куфојанакис
Забелешка:
за свечениот концерт на Македонската филхармонија, диригент Вероника Дударова од Русија, солист на виолина Михаило Куфојанакис

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Камиј Сен-Санс Михајло Куфојанакис Томе Манчев Вероника Дударова 1995 Клод Шосон Владо Чучков Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат