Наслов:

МОШНЕ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

за концертот на македонската филхармонија, солист наум штаркман од русија, диригент иво дражиниќ од хрватска

Објавено на: 01.11.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10014 | Страна: 11

Програма:
Концерт бр. 1 од Петар Илич Чајковски, симфониска суита „Во Монголија“ од Арам Хачатурјан, Симфонија бр. 3 од Франц Шуберт
Учесници:
Македонска филхамронија, Наум Штаркман, Иво Дражиниќ
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, солист Наум Штаркман од Русија, диригент Иво Дражениќ од Хрватска

Клучни зборови:
Франц Шуберт Арам Хачатурјан Наум Штаркман Македонска филхамронија 1995 Иво Дражиниќ Владо Чучков Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат