Наслов:

БЕЗ ПОТРЕБНИТЕ АТРАКТИВНИ ВРЕДНОСТИ

за концертот при отворањето на концертната сезона 95/96 на македонската филхармонија

Објавено на: 11.10.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9996 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во Де дур од Лудвиг Ван Бетовен, Тешкото од балетот „Македонска повест“ од Глигор Смокварски, Слики од изложбата од Модест Петрович Мусоргски
Учесници:
Македонска филхармонија, Ѓула Немет, Сретен Крстиќ
Забелешка:
за концертот при отворањето на концертната сезoна 95/96 на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
Владо Чучков Лудвиг ван Бетовен Глигор Смокварски Македонска филхармонија Модест Петрович Мусоргски Сретен Крстиќ 1995 Ѓула Немет

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат