Наслов:

ЧИСТО И КОРЕКТНО!

за концертот на камерниот оркестар на мрт

Издадено на: 06.10.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9992 | Страна: 13

Програма:
Концерт за виолина и гудачи од Антонио Вивалди, Концерт за виолина и камерен оркестар во Де мол од Феликс Менделсон, Едноставна симфонија од Бенџамин Бритн, Концер во де мол од Јохан Себастијан Бах
Учесници:
Камерен оркестар на МРТ, Чезаре Крочи, Ливиу Прунару, Павел Егоров
Забелешка:
за концертот на Камерниот оркестар на МРТ под диригентството на Чезаре Крочи од Италија, со солистите Ливиу Прунару-виолина, Романија и Павел Егоров - пијано, Русија

Клучни зборови:
1995 Антонио Вивалди Бенџамин Бритн Владо Чучков Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на МРТ Ливиу Прунару Павел Егоров Феликс Менделсон Чезаре Крочи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат